Reiki

Reikibehandeling

Reiki is universele levensenergie, het is het zelfhelend vermogen. Alles wat leeft bestaat uit energie, mensen, dieren, natuur. Alles staat met elkaar in verbinding.

Met een reikibehandeling, maak ik gebruik van de universele energie. Door mijn handen op of boven jouw lichaam te houden, voel ik intuïtief waar ik aandacht aan mag schenken. Eenieder heeft Reiki in zich zitten, door de handoplegging wordt jouw zelfhelend vermogen geactiveerd. Een reikibehandeling kan zowel liggend op de behandeltafel, zittend op een stoel of op afstand.

Bij de reikibehandeling in de praktijk, kan het zijn dat ik gebruik maak van verschillende elementen.

Tijdens de reikibehandeling kan je verschillende dingen ervaren. Warmte, kou en tintelingen voelen, kleuren zien, of het lichaam kan trillen. De reiki stroomt naar de plekken waar het op dat moment nodig is. Ook kan het zijn dat je (nog) niets ervaart, ook dan gaat de reiki daarnaartoe waar het nodig is.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van de ernst van de klacht en het herstel ervan. Bij een lichte klacht kan een enkele behandeling al voldoende verlichting brengen. Chronische klachten en aanhoudende klachten hebben vaak meerdere behandelingen nodig. Het is dan aan te raden om meerdere behandelingen op korte termijn te ondergaan, of over te gaan op een holistische behandeling, om het optimale effect te bereiken. Natuurlijk gaat alles in overleg en bepaal jijzelf wanneer het gewenste resultaat bereikt is. De behandeling werkt nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.
Als een reikibehandeling je aanspreekt, nodig ik je van harte uit om een afspraak te maken.

Reiki is geen vervanging voor medische zorg, ga dus altijd bij zorgen en/of klachten naar een huisarts. Reiki kan wel ondersteunend zijn in het proces wat je doormaakt. Als je wat dieper met jezelf aan de gang wil gaan, kijk dan eens bij Holistische werkwijze.

Ben jij klaar voor reiki?

“Brings back the light that was always inside us”